Szeretet és Ezoterikus írások gyűjteménye

Itt megtalálsz minden olyan írást, (ezoterikus, szellemtani, angyalokkal kapcsolatos) amit sokan elutasítanak, mert nem hisznek benne. " De kérlek gondolkozz és higgy!" A szeretet örök, kifogyhatatlan. "Aki hisz, el nem vész."kep._zold_lepkek_villogo.gifMi a reinkarnáció?

A reinkarnáció az ismétlődő születés és halál folyamata, mely során a lélek életeken keresztül egyik testből a másikba vándorol. A reinkarnáció szerint a lélek örök, a fizikai test csak átmeneti. Amikor valaki meghal, akkor csak a sűrű, fizikai teste hal meg, maga a lélek az egy új testbe költözik a léleknek megfelelő karma szerint.

Miért van szükség az újraszületésre?
Az újszületés mozgatóereje a vágy. Amit előző életeinkben nem oldottunk meg, az megoldásra, vagyis újra leszületésre, jóvátételre vár. Amit pedig ebben az életünkben nem tudunk megvalósítani, azt továbbvisszük magunkkal és egy új életben kell megvalósítanunk. A karmánk elől nem lehet és nem is tudunk menekülni.
Az újraszületés célja, hogy a lélek mindig változatos életsorsokon menjen keresztül, így lelkileg-szellemileg is tud fejlődni, ezért minden inkarnációban más-más földi környezetet és életsorsot kap a lélek. Lehetünk így férfiak, nők, szegények és gazdagok, leszülethetünk Amerikában, Európában vagy Ázsiában stb.
Mi történik két élet között?
A tibeti buddhisták szerint a lélek az úgynevezett bardo-ba kerül, ami köztes létet jelent. Bővebben erről a Tibeti Halottaskönyvben lehet olvasni.
Miért nem emlékszünk rá, hogy mit vállaltunk?
A lélek odafenn megválasztja magának a segítőivel azt, hogy mit szeretne a jelen életében megtapasztalni, s ezt milyen életkörülményekkel. A lélek tudata a Földre érve elhomályosul, így már nem emlékszik arra mit vállalt, s sokan csak lázadoznak ellene, holott mindent saját maga választott.
A tudatalatti emlékszik mindenre, amit korábban már megtapasztalt, de nem véletlenül borul a felejtés homálya a tudatos elmére. Ha az összes előző életének tapasztalataira emlékezne a lélek, képtelen lenne azt feldolgozni. Gondoljunk csak bele, hogy az adott élet egy-egy traumáját sem tudjuk sokszor feldolgozni, mi történne, ha több előző élet hasonló kellemetlen emléke zuhanna ránk? Nem bírnánk elviselni.
(Forrás: Atlantisz kapui.hu)
 kep._uj._harom_rozsa_es_hullamok.gif


A Reinkarnációról

Az emberi lélek is gyakorta túlzott magabiztossággal lép át az élők világába, és amikor távozik, túlságosan nagy benne az elbizonytalanodás. Ugyanis megfeledkezik arról, hogy a két különálló világ együtt létezik, és az egyik éppolyan valóságos, mint a másik.

Ha volt már előző életem, miért nem emlékszem rá?

Képzeld el, hogy betekintést nyersz szabadon valamennyi előző életedbe, és egy napon rád zuhan annak az emléke, hogy az emberiség nem ismer nálad nagyobb "szörnyeteget"... Hogy viselnéd el a hír okozta rémületet? Mit kezdenél azzal a rettentő gondolattal, hogy egy korábbi inkarnációdban annyi lélektársad ellen vétettél, lelkednek annyi adóssága van amely letörlesztéséhez több millió év sem lenne elég.

Ez a helyzet sohasem fordulhat elő, mert felborítaná az ok és okozat törvényét, márpedig ez a törvény örök, és megváltoztathatatlan. Akármilyen adósságaink legyenek, a fejlődésünk során el kell érnünk azt az érettségi szintet, amelyen a jóvátétel immár lehetséges, és megvalósítható.

Amikor a lélek új testbe költözik megnyílik egy kapu, és vele egy lehetőség a lélek sorsának építésére. Ebben benne foglaltatik minden, jó, rossz, stb... . Törleszteni mindig lehet, de nem lehet kibújni a lélek által korábban elkövetett tettek felelőssége alól.

A hús-vér test, a lélek földi burka elpusztul és visszamarad a halálban, s vele marad a kiterjedt egó a földi burokhoz tartozó hátrahagyott tudat is. A lélek így kikerül az anyag börtönéből. Szabad lesz. A földi tartózkodásból megőrzi a világi tapasztalatokat, amelyeket a memóriabankjában elraktároz - ugyanis csak a tudatos elme az, amit hátrahagyott. A tudatalatti tovább él, hiszen nincs köze az anyaghoz, és nem függ tőle. Most ez válik a lélek tudatos elméjévé, s ekként működik egészen addig, míg a lélek vissza nem tér a sűrű földi anyagba, hogy elkezdje a következő életét. A felsőbbrendű tudat átvállalja azokat a funkciókat, amelyeket a tudatalatti átadott. Amikor elérkezik az idő, hogy a lélek egy új testbe költözve visszatérjen a Földre, a folyamat egyszerűen megfordul. A tudatos elme visszatér a tudatalatti szintjére, a hús-vér anyaméhszerű szentélyébe.

A karma nem más, mint emlékezés, a cselekedeteink következményeinek reakciói. A Teremtő szabad akarattal ruházott fel bennünket, de nem azért, hogy kényünk-kedvünk szerint érvényesítsük, hanem azért, hogy teremtő szolgálatába állítsuk. Te választasz!
(Forrás:Kristályakadémia.hu)


kep._csik_aranyhullam_es_rozsaszin_rozsa.gif


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 88
Tegnapi: 154
Heti: 666
Havi: 4 155
Össz.: 311 426

Látogatottság növelés
Oldal: Reinkarnáció
Szeretet és Ezoterikus írások gyűjteménye - © 2008 - 2020 - szeretet-ezoterika.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »