Szeretet és Ezoterikus írások gyűjteménye

Itt megtalálsz minden olyan írást, (ezoterikus, szellemtani, angyalokkal kapcsolatos) amit sokan elutasítanak, mert nem hisznek benne. " De kérlek gondolkozz és higgy!" A szeretet örök, kifogyhatatlan. "Aki hisz, el nem vész."


Csakrákról, müködésükről, a hozzátartozó testrészekről


kep._csakrak_jaoa.jpg


Még jobban megismerheted energiáidat, hasznosíthatod azokat az erőket, amik benned vannak, hogyha felismered, esetlegesen hol vannak benned a blokádok, amik megakadályoznak abban, hogy harmónia legyen önmagadban, és ezáltal a környezetedben is. Egyesével megmutatom, melyik csakrádban milyen erő rejlik. Mindhez kapcsolódik egy szín, egy érzet, érzelmek, fizikai szervek és elemek.

A gyökércsakrához, (más néven bázis csakra) általában ősi látók érzékelései alapján, vörös színt társítanak. Ez az az energiaközpont, amely a Földanyához kapcsol téged. A gerinc alapjánál, a farok csontnál található, érzete a szaglás, a hozzá kapcsolódó elem a föld, testtája a nemi szervek, a végbélnyílás, a mellékvesék. Elégtelen működése nem csak azt akadályozza meg, hogy a többi, felsőbb csakráidba megfelelően áramoljon az energia, hanem talajt vesztettnek, céltalannak érezheted az életed.

A túl éles csakrája ez, hiszen, mint a növények, mi is gyökereinkkel kapcsolódunk családunkhoz. Ott tanulunk meg mindent, onnan hozzuk magunkkal az útravalót, az éltet minket, ahogy a fákat is a földből felszívott tápanyag és energia táplálja. Gondolj csak bele, milyen egy gyökér nélküli fa. Mi is ilyenek lehetünk, ha nem figyelünk arra, hogy harmónia legyen bennünk, ha nem engedjük első csakránknak, hogy megfelelően működjön. A biztonságot, a túlélést (fizikai és szellemi szinten is!) jelképezi, a hozzáállásunkat a pénzhez, munkához, karrierhez, hiszen manapság ezek nélkül mindez, jócskán megnehezül.

A második csakra a szex-, szakrális- vagy köldökcsakra
. Színe a narancssárga (néhol világoskék) és a köldök alatt pár centivel helyezkedik el. Érzete az ízlelés, eleme a víz, testája a nemi szevek. Ennek a csakrának a helytelen működésére utalhat, ha valaki irtózik a víztől. Ezzel az energiaközpontunkkkal érzékeljük mások érzelmeit, valamint azt, hogy mire van szüksége a testünknek. Ide tartoznak a szexuális vágyak is. Nem működő szexcsakra okozhat nemi betegségeket, medencetáji betegségeket, nemzési képtelenséget.

A solar plexus vagy más néven a napfonat csakra, harmadik a sorban. Színe a napsárga, érzete a látás. A köldök felett, a has közepén helyezkedik el, eleme a tűz, a nap energiája, a hozzá kapcsolódó szervek a máj, a gyomor, és a vékonybél. Ez a csakra felelős azért, hogy harmóniát legyen az alsóbb és a felsőbb csakráink között. Ilyen szempontból központi csakrának is tekinthető, a belső erőnket, szabadságunkat, (ön)kontroll-képességünket befolyásolja.

Elégtelen működése esetén szellemi szinten kontrollálatlan érzelmi kitöréseink lehetnek, dühöt és flusztrációt okozhat, míg fizkailag emésztési rendellenességekhez, cukorbetegséghez vezethet. Az alkohol különösen rossz hatással van ennek az energiamezőnek a működésére. A napallergia vagy a tűztól való félelem gyakran jár együtt gyenge magabiztossággal, bizonytalan énhatárokkal.

A negyedik csakra a szívcsakra, a szeretetközpont. A mellkas közepén található, színe zöld vagy rózsaszín, érzete a tapintás. A hozzá kapcsolódó szervek a bőr, a szív, a tüdő és a keringési rendszer, eleme a levegő. Ha nem működik jól, fizikai szinten asztmát, szívrohamot okozhat, de néhányan az AIDSért is ezt teszik felelőssé, hiszen az immunrendszer legyengülése által az egyén elhatárolódik azoktól, akiket szeret, vagy akik szeretnék őt.

A torokcsakra a következő állomás. Színe a kék, eleme az éter, ami a fizikai világot köti össze a spirituálissal. Szerve, érzete a torok, a hangok (a belső hangok is). A kommunkikáció, a kreativitás, az önérdekérvényesítés azok, amikért ez a csakra felelős. Segít abban, hogy meghalljuk, meglássuk megérzéseinket, hogy hallgathassunk belső hangjainkra. Ez a képesség mindenkiben megvan, csak ebben a világban nem engedhető meg, hogy ösztöneinkre, megérzéseinkre hallgassunk, hajlamosabbak vagyunk a statisztikákra figyelni és a józan következtetésekre. Energetizáld ezt a csakrád, hiszen a belső hangod jobban tudja, mi a jó Neked, mint egy kimutatás. Ez a csakra zárt állapotban beszédzavarokat, ismétlődő szájüregi betegségeket, fertőzéseket, krónikus torokfájást okozhat.

A homlokcsakrád (harmadik szem csakra) a két szemöldök között helyezkedik el. Indigókék, éjkék a színe (esetleg lila), eleme a belső hang. Az érzéken túli érzékelés a feladata, hogy látomásaid segítségedre legyenek. Segít kialakítani, és mélyíteni a spirituális kommunikációt életed jobbá tételéhez. Paranoiát, szorongást, önértékelési nehézségeket, tanulási problémákat, feszültséget, fejfájást okozhat, ha nem funkcionál jól ez a csakra.

A korona- vagy fejtetőcsakra az Égi szellemekhez, az Égi atyádhoz köt téged, ahogy a gyökércsakra a Földanyához. A fej tetején található, az agy és az idegrendszer kapcsolható hozzá. Eleme a belső fény, érzete az empátia, az egység, annak tudata, hogy a világmindenség részei vagyunk, és annak energiáit ezen a csakrán keresztül kapjuk. Színe a viola, az arany, esetleg a fehér. Bár tökéletesen csak nagyon kevés ember esetében működik, mégis ha jól funkcionál. Az őszinteségért, önmagunk elfogadásáért felelős.
(forrás: helloinfo)

kep._villogo_diszkret_arany.gif


Az energiákról

A különféle energiák - a hatás/ellenhatás törvénye szerint -, behálózzák fizikai és szellemi életünket egyaránt. A skála mindkét esetben nagyon széles. A sötét, alacsonyrezgésű energiáktól a magas frekvenciájú, pozitív energiákig.

A fizika energiáit az ember már régóta használja, és saját szolgálatába állítja. De vajon mi a helyzet a szellemi szintű energiákkal?


Az energia áramlása

Az energia szellemi szinten is áramlik, akár tudomást veszünk róla, akár nem. Akár érzékeljük a létét, akár tagadjuk. Az energia rezgés, és így a rezonancia törvénye alá tartozik. Az ember csak akkor érzékelhet dolgokat, ha azokkal bizonyos megfelelésben van, vagyis, együtt tud vele rezegni. Tehát az érzékelést a rezonancia teszi lehetővé.

A valóságnak mindenki csak azt a területét képes érzékelni, amelyre rezonáns. Ami kívül esik a saját rezonáló képességünk határain, az számunkra nem érzékelhető. Azaz, ezek a dolgok nem léteznek azok számára, akik nincsenek megfelelő rezgésben velük.

Természeti képződmények, épületek, tárgyak, növények, állatok, emberek és szellemi lények mind-mind rendelkeznek valamiféle energiával. Ezt néha feltűnően érzékeljük főleg abban az esetben, ha ez az energia nagyon pozitív, illetve ha nagyon negatív számunkra. Ezeket az energiákat tudatosan is magunkévá tehetjük, ha kellő időt szánunk az illető dolog megfigyelésére és megismerésére.

Nyissunk a pozitív energia felé

Csak rajtunk múlik, hogy be-, és elfogadjuk-e az univerzumból folyamatosan áradó pozitív energiákat, vagy épp ellenkezőleg, lezárjuk önmagunkat az áradó jó(l)lét folyama előtt.

Szinte mindenkivel megtörtént már, hogy egy bizonyos dolog rosszul sült el, s emiatt bánkódtunk, szomorkodtunk. S ekkor beindul az események láncolata, és sorra követik egymást életünkben a kellemetlen történések. Ez a pozitív dolgokra ugyanúgy igaz. Ha elégedettek, vidámak vagyunk, szeretünk élni, szinte megnyitjuk magunkat az örömnek és a jólétnek. Ekkor elindítunk egy pozitív energiaáramlást, melyet "csak" be kell tudjunk fogadni az életünkbe.

Mindenképpen jobb energiákat kapunk tehát, ha magunk is pozitívan, optimistán állunk életünk történéseihez. Érdemes erre odafigyelni, és tudatosan alkalmazni az élet minden területén.
(forrás: hagenandi.hu)


kep._csik_vekony_zold.gif

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 116
Tegnapi: 154
Heti: 694
Havi: 4 183
Össz.: 311 454

Látogatottság növelés
Oldal: Csakrák
Szeretet és Ezoterikus írások gyűjteménye - © 2008 - 2020 - szeretet-ezoterika.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »